Amikor nekikezdtem Jo Nesbo Fejvadászok című regényének, nem gondoltam volna mennyi kincset lelek a kötetben. Két mitológiai tárgyú idézetet már kiraktam a Molyra.
Most ezzel az erotikus idézettel folytatom blogom egyik sorozatát.

És Clas Greve szája mozgott. Előrearaszolt. Mohón falta be azt, amihez nem volt joga. Vajon Diana sikoltozott? Naná. Diana nem tudja visszafogni magát, könnyű prédája Greve buja vágyainak. Az első szeretkezésünkkor a Cornaro-kápolna Bernini-szobra jutott eszembe: a Szent Teréz extázisa. Egyrészt Diana félig nyitott szája, a szinte fájdalmas arckifejezése, a feszült véna és a határozott barázda miatt a homlokán. Másrészt mert Diana sikoltozott, és mindig azt hittem, Bernini karmelita szentje is sikolt, ahogy az angyal kihúzza a nyilat a mellkasából, hogy újra beledöfje. Nekem legalábbis ilyennek tűnik: ki-be-ki, az isteni behatolás ábrázolása, a legemelkedettebb dugás, de attól még dugás. De még egy szent sem sikolt úgy, mint Diana. Diana sikolya fájdalmas trilla, nyílhegy a dobhártyában, amitől borzongás fut végig az egész testemen. Hosszas, jajongó nyögés, emelkedő-zuhanó hang, akár egy repülőgépmodell bukdácsolása. Olyan átható, hogy az első szeretkezés után csengő füllel ébredtem, és három hét szeretkezés után úgy véltem, a fülzúgás első jeleit tapasztalom magamon: állandó vízesésrobaj, de minimum patak, amit fütyülő hang kísért, ami jött és ment.
Szóvá tettem, hogy aggódom a hallásomért, persze csak viccből, de Diana nem találta viccesnek. Ellenkezőleg, megrémült és kis híján könnyekben tört ki. És amikor legközelebb szeretkeztünk, éreztem puha kezét a fülemen, amit először szokatlan simogatásnak véltem. De amikor meleg tenyeréből védőcsészét formált a fülemen, rájöttem, milyen szeretetten cselekedet ez. Akusztikus szempontból korlátozott eredményt hozott – a sikoly így is behatolt az agyamba -, de érzelmileg annál hatásosabbnak bizonyult. Nem könnyen sírom el magam, de amikor elélveztem, zokogtam, akár egy csecsemő. Talán mert tudtam, hogy soha senki nem fog úgy szeretni, mint ez a nő.