Novemberi lapozgatások, kicsit megkésve.

 

Első blikkre úgy tűnt, hogy keveset olvastam főleg darabszámot tekintve. A szokásos hó végi leltár azonban mást mutat. Lássuk!

 

Kezdtem Dorian Gray arcképével. A régi, cenzúrázott változathoz fértem hozzá. Azt mondják kultuszkönyv, nem éreztem eget rengetőnek pár kellemes hangulatú oldalon kívül. Elment, de nem lesz kedvenc.

 

Folytatta a Jonatahn Hunt kalandokat és ezúttal kifogtam a legjobb darabot. A Jumurdzsák gyűrűje nagyszerű kalandregény, amely Egerbe csábítja olvasóját. Olvasmányos, jó könyv.

 

Ulickaj könyv jött a sorban. Médea és gyermekei nem a legjobb, de nem is olvashatatlan az orosz írónőtől.

 

Anna Gavalda fanságom kezdett fokozódni a legújabb kisregnyével. Billie kalandjai elég jól megírt és szívbemarkoló olvasmány. Csak ajánlani tudom.

 

Belevágtam egy sorozatba, A Berlini nyárfák fergeteges volt viszont a folytatás (Remetrákok) mélyen gyomron vert, így be sem tudta fejezni. Ilyet még sosem tapasztaltam korábban….

 

Azt gondoltam egy Merle olvasás kipofoz a gödörből, de csalódtam. A Madrapurhoz sem fűllött a fogam, nem akart lecsúszni.

 

Hirtelen egy jó könyvhöz nyúltam. A hosszú menet igazán kalandos túlélés volt, ami valós történeten alapszik.

 

Gavalda második könyve a hónapban szintéb jó volt. Ezúttal novellák a Szeretném, ha valahol valaki várna rám-ban.

 

 

Egy másik utazós könyvből (Világjáró magyarok) megismerhettem jó pár magyar  felfedezőt, utazót. Érdekes volt

 

Anna Gavalda harmadik havi olvasmányom, az Együtt lehetnénk lenyűgözött. Nagyon jó regény, amit szívesen ajánlok másoknak is!

 

 

Csavargásai ezúttal az Északi sarkvidékre vezettek. Albanov remek, olvasmányos könyvéből kiderült milyen megmenekülni a Fehér halál országából.

 

 

Befejeztem a Jonathan Hunt kalandokat megíró trilógiát. Ezúttal Az ördög köve kevésbé volt átütő sikerű, mind közül ez volt a leggyengébb kötet.

Vonnegut nem kicsit hibbant könyve jött soron. A Bajnokok reggelijénél őrültebb könyvet  alig olvastam eddig, ha egyáltalán... Tetszett, csak erősen zagyva volt.

Gogoltól az  őrült naplója egy karcom  miatt ihletett meg. Klasszikus, gogoli világ. Érdemes egyszer olvasni, jó színdarab készült belőle.

 

Murakami Haruki legújabb kötete (Férfiak nő nélkül) kézbe akadt a könyvtárban. Nem sokat haboztam. Jó volt, de van jobb novellásgyűjteménye a japán írónak.

Puskin Anyegin, amit annyira nem szerettem a gimiben, most jólesett mai eszemmel többre tartom, mint akkoriban.

Végül egy prágai útikalauznak is megfelelő legendákról szóló könyvvel zártam. A Prágai legendák nagyon sok új dolgot mondott számomra, de volt, amit hallottam korábban. Érdekes korabeli történetek egybegyűjtve, városrészenként  szortírozva.

 

Számszerűsítve 4359 oldal, 16 befejezett könyv, ami 272 oldalas átlagnak felel meg.

 

A hónap könyve díjra tolongás van!

 

Nehéz döntést követően

 

 

Anna Gavalda Együtt lehetnénk a befutó

 

Második  Szélesi Sándor-Pierrot:  Jumurdzák gyűrűje

Harmadik helyen zárt a Berlini nyárfák

Csalódás vagy inkább kellemetlen meglepetés volt:

 

Anne Ragde Remeterákok c. regénye

 

Csalókának tűnő, ám tartalmas hónapot zártam!